Bloeddonoren werven ter ere van Thijs Slegers

Dit jaar wordt een extra bijzondere editie, omdat we ook stil zullen staan bij het overlijden van ambassadeur van het eerste uur, Thijs Slegers.Thijs zette zich op een geweldige manier in om meer bloed- en stamceldonoren te werven. “Ik ben niet meer te redden maar anderen wel”, sprak Slegers aanmoedigende woorden tijdens de campagne van de laatste maanden.

Aangezien Thijs ons event vele jaren gesteund heeft, willen wij nu de actie die Thijs op poten gezet heeft van harte ondersteunen.

Daarom zal bloedbank Sanquin tijdens het evenement met hun bloedgroeptruck aanwezig zijn om bloeddonoren te werven en mensen van informatie over het donorschap te voorzien.

Met de bloedgroeptruck, waarin mensen hun bloedgroep kunnen bepalen, wil Sanquin mensen op een makkelijke manier kennis laten maken met het geven van bloed. “In Nederland heeft één op de vier mensen weleens bloed nodig, dat is of jij of iemand in je omgeving die vroeg of laat bloed nodig heeft”, zegt directeur Daphne Thijssen. “We moeten allemaal onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en donor worden.”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *